9/9

Hvordan å få flott salong på stramt budsjett ?

24.04.2018
Maria Ringdal

Du har kanskje merket det at alle må tenke stramt budsjett. Jo, konkurransen er blitt meget tøffere og tøffere blir den.

Det skal ikke bety at du ikke skal kunne ha en flott salong. Du bør da heller tenke mer på det nå enn før hvordan salongen ser ut.

Nå som alle kutter utgifter da bør du givetvis også tenke slik men frykt ikke det finnes metoder å få ting til på en fin måte allikevel.

Nøkkelområder å tenke på er resepsjonsområde, behandlingsrommet og klientstasjoner.

Det er greit hvis du ikke har penger til å fullstendig renovere salongen din, eller investere i ny merkevarebygging / skilting. Det som betyr noe er oppmerksomheten din på detaljer mot de små tingene som kan gjøre at salongen din ser utstill ut.

Lakk

Du kan hente en boks med maling fra f.eks Maxbo eller Coop ganske billig, eller til og med gratis i noen tilfeller. Du kan bruke disse til å flikke opp på resepsjon, veggområder eller skjenker som er begynt å vise alderstegn. Det er enkelt - det er bare å gjøre det.

Et lag med maling kan lyse opp de mest slitne områdene i salongen din. Det anbefales lys maling ettersom den gir en ren følelse og det er viktig for salong. Mørke farger gir ikke samme gode følelse når du skal få huden pleid.

Tilbehør

Du kan forvandle salongen din raskt ved å blande inn en ny fargetone. F.eks så har du kanskje hvit som grunnfarge men alltid brukt rosa som ekstra farge. Hvorfor ikke å bytte til en annen tilbehørsfarge? Aqua er for eksempel en meget innbydende farge for en salong. Blandet med røde roser vil den se helt nydelig ut med hvit grunnfarge, litt aqua or f.eks 1 rød rose på en hvit pute. Slike forandringer trenger ikke å koste mye men vil gjøre stor forskjell.

Koster ikke en krone

Du kan til og med puste nytt liv i salongen ved å bare flytte på ting. Omorganiser og gi salongen en ny layout. Se om ikke du kan flytte på møbler i resepsjonsområdet for å gjøre det mer innbydende. En annen kostnadsfri måte å oppdatere salonginnretningen på er å endre hvordan du oppbevarer produkter i butikken. Du kan flytte salongoppbevaring til et nytt sted, eller forandre hva slags varer du viser. Kanskje har du alltid satt sjampo og balsam på samme sted? Hvorfor ikke flytte dem til et nytt område slik at kundene ser de på et sted de ikke har sett de før? Enkle endringer kan gjøre hele forskjellen på hvordan rommet føles og ser ut - uten en heftig prislapp. Tenk nytt.

Kommentarer

Fin service dere gir med diverse råd! Man kan fort bli husblind på egen salong/klinikk, så takk for gode tips!
Skriv en omtale